Posted on

Bästa golfbanorna i Las Vegas

golfare

Det spelas en hel del golf i Vegas. Beviset på detta är alla golfbanor som du kan besöka. Det finns omkring 70 olika golfbanor spridda i staten Nevada och många av dessa är professionella banor som ger fina utmaningar. Med andra ord så blir det inga problem för dig att planera en trevlig golfsemester till Las Vegas där du även kan njuta av casinospel på The Strip eller på hotellet som du bor på.

Här är några av de bästa golfbanor som finns i Las Vegas. Du kan räkna med att det finns många fler. Ett tips kan vara att ta kontakt med det hotell som du ska bo på. De kan guida dig till bästa valen. Detta såvida du inte väljer en resort där du kommer att bo alldeles vid banan vilket kan vara både trevligt och praktiskt.

Aliante

Aliante Golf Club erbjuder en bana som har gott om träd. Faktum är att den ser aningen onaturlig ut då träden inte är typiska för ökenklimatet. Det blir lite av en fantasiupplevelse att spela här. Bunkrar har placerats ut på ett strategiskt sätt och steniga partier kommer också att påverka hur spelet på banan upplevs. Vid 14 av de 18 hålen så finns det gott om klippiga formationer.

Cascata

Cascata är också en bana med 18 hål som ligger i Boulder City. Det tar cirka en halvtimme att köra hit från Las Vegas. Banan designades av Ree Jones och öppnades år 2000. Här finns det klippväggar och stora stenpartier som bidrar till en alldeles unik golfupplevelse.

Wolf banan på Paiute Golf Resort

Banan har 18 hål och är den längsta i Nevada. Den designades av Pete Dye och öppnades år 2001. Många ser Wolf Golf som den bästa som finns i Las Vegas och den har blivit särskilt känd för det 15:e hålet. Där finns det nämligen en ö som är otroligt vacker.

Arroyo

Arroyo Golf Club ligger mellan Sin City och Red Rock Canyon som har storslagen natur. När du spelar golf på denna bana så får du en fantastisk utsikt över staden. Man kan säga att banan är en blandning av modern design, naturlig skönhet, dramatiska inslag med vatten och så mycket strategiska bunkrar. Dessutom så står den gröna banan som en fin kontrast mot ökenlandskapet med berg som finns så tätt inpå.

Las Vegas National

Las Vegas National banan är en veteran. Den öppnades år 1961 och har designats av Bert Stamps. Det här är en mycket traditionell bana med många träd och även små vattendrag. Den känns som en oas av grönt och vatten i det ökenlandskap som omger Las Vegas.

Golf Summerlin

Golf Summerlin Las Vegas är namnet på tre olika banor som finns i regionen. De har alla designats av Greg Nash och Billy Casper. Banorna heter Highland Falls, Eagle Crest och Palm Valley. De erbjuder utmaningar för alla nivåer.

Black Mountain Golf & Country Club

I Henderson så finns denna bana med 18 hål. Dessutom så kommer du här att hitta två extra banor med 9 hål vardera. De heter Founders Nine och Horizon Nine. Det finns också en driving range på Black Mountain resorten så den är ett mycket bra val för den som är ute efter god variation och en bra plats att jobba seriöst med golfen på.

Shadow Creek

Det här är en bana som tillhör MGM Resorts International. Om du kommer att bo på ett hotell som tillhör denna grupp så ska du få ett pass till Shadow Creek banan som räcker från måndag till torsdag. På helgerna så är det bara storspelare som får tillgång så beroende på hur mycket du kommer att satsa på spelborden så kan även detta bli aktuellt. Banan är mycket exklusiv och ett mål för många golfare. Shadow Creek designades av Tom Fazio och den nämns ofta som en av världens främsta.

Coyote Springs

Ungefär en timmes bilväg från Las Vegas så ligger Coyote Springs. Banan ligger i en grön dalgång där det också finns fina parker, små köpcentrum och underhållning. Det var golflegenden Jack Nicklaus som designade denna golfbana som känns lite som en oas där det känns skönt att vistas och andas ut.